Vi startade vår verksamhet 1983 med namnet Himalaya Livs, en populär livsmedelsbutik i Stockholms innerstad, som specialiserade sig på produkter från Asien. När företaget utvidgade sin verksamhet till att även gälla försäljning av livsmedelsprodukter till grossister i Sverige, bidrog detta i hög grad till dess tillväxt.

Himalaya Handels AB:s konsekventa satsning på kvalitetsprodukter resulterade i snabb tillväxt samt ett gott namn och rykte. Denna expansion resulterade i att Himalaya Handels AB införde egna produkter på den skandinaviska marknaden under namnet Himalaya Brand. Den första produkt som introducerades var basmatiris av hög kvalitet, Himalaya Basmatiris.

Vår huvudsakliga marknad är livsmedelsindustrin, där tusentals kunder har fullt förtroende för varumärket Himalaya Brand. I våra produkter ingår endast de allra bästa ingredienser. Allt skördas när det är som allra mest näringsrikt. Våra unika förädlingsprocesser är en garanti för att smak och näringsvärde bibehålles genom hela produktionskedjan. Vi har ett nära samarbete med ledande producenter och leverantörer från olika delar av världen.

Det är för oss en hederssak att alla våra produkter tillverkas samt bearbetas helt i enlighet med internationella riktlinjer fastställda av HACCP (Hazard Analysis at Critical Control Points). Detta är en garanti för ett säkert kontrollsystem under hela produktionscykeln, från råvara till färdig produkt i affärer och varuhus.

Vi tror att hälsosamma livsmedel leder till nöjda kunder men även till sunda, pålitliga och långsiktiga fördelar för våra samarbetspartners. Alla våra produkter är absolut fria från konstgjorda ingredienser och konserveringsmedel.

Vår outtröttliga strävan efter perfektion har gjort att vårt rykte nått ut till ett antal länder utanför Skandinavien. Det har alltid varit och kommer alltid att vara vår ambition att kunna leverera uteslutande kvalitetsprodukter.

Himalaya Handels ABHimalaya Handels ABHimalaya Handels ABHimalaya Handels ABHimalaya Handels AB