Ris är stapelvaran för miljontals människor runt om i världen. I över 20 år har risälskare i Skandinavien kunnat njuta av Himalaya Basmatiris. Efter minutiös sortering har endast de finaste kornen packats för varumärket Himalaya. Välj bland våra olika sorter. Här finns alltid något som passar just er.

 

 

ris

Basmati råris

Himalaya basmati råris är aromatisk med en nötlik smak.

Himalaya basmati råris ger dig mer näring än andra rissorter, eftersom höljet som omsluter varje korn sitter kvar och i och med det bibehålles värdefulla vitaminer och mineraler.

Tillagning (2 portioner):
Skölj riset i ett par minuter. Koka 2-3 dl vatten med ¼ tsk salt. Tillsätt sedan riset och koka det i fem minuter. Sänk värmen och låt riset sjuda med lock på i ca 20 minuter, tills riset är färdigt. Rör om med gaffel innan servering.

ris

Rödris

Himalaya rödris är ett alternativ till vardagsriset med sin intressanta smak och naturligt röda färg.

Himalaya rödris har vuxit i den södra delen av Centralasien i många århundraden. Risfälten bland Himalayabergens sluttningar producerar det mest aromatiska rödriset. Tack vare sin unika smak, konsistens och färg blir riset ett utmärkt val för måltider där du vill imponera. Himalaya rödris är ett utmärkt val för tillagning av sallader, ångkokta grönsaker, grytor och mycket mer.

Tillagning (2 portioner):
Skölj riset i ett par minuter. Koka 2-3 dl vatten med ¼ tsk salt. Tillsätt sedan riset, rör om och koka det i fem minuter. Sänk värmen och låt riset sjuda med lock på i ca 20 minuter, tills riset är färdigt. Häll ur eventuellt vatten som finns kvar. Rör om med gaffel innan servering.

ris

Everest Sona Masoori

Everest Sona Masoori är ett alternativ till vardagsriset med sin intressanta smak och längd.

Everest Sona Masoori är en kortkornigt rissort som växer i den södra delen av Indien. Riset har en unik smak och passar de flesta maträtterna.

ris

Himalaya Basmatiris Original

Himalaya basmatiris kommer från risfält där de långa riskornen mognar i smältvattnet från Himalayas bergstrakter. Basmatiriset har en unik doft, smak och är av enastående kvalitet.

Himalaya basmati odlas i norra Indien och plockas för hand på Himalayas sluttningar. Kombinationen av klimat och jordförhållandena tillsammans med bevattningen från Himalayabergen ger riset en speciell karaktär. Vi har polerat och slipat riskornen enligt de senaste metoderna vilket ger ett basmatiris av högsta kvalitet.

Tillagning (2 portioner):
Blötlägg riset i ljummet vatten i ca 35 minuter. Koka 1,25 l vatten. Salta efter egen smak och häll 1 tsk olja. Tillsätt sedan riset, rör om och koka det i fem minuter. Sänk värmen och låt riset sjuda med lock på i ca 20 minuter, tills riset är färdigt.

Tips: Framhäv smaken ytterligare genom att fräsa spiskummin, lagerblad och kryddnejlikor tillsammans med skivad lök i olja innan du tillsätter vatten. 

ris

Everest Extra Långkornigt Basmatiris

Everest basmatiris kommer från risfält där de långa riskornen mognar i smältvattnet från Himalayas bergstrakter. Endast de allra längsta kornen packas i Everest Basmatiris. Riset har en unik doft, smak och är av enastående kvalitet. Everest Basmatiris är ett perfekt komplement till alla välsmakande maträtter, höjer matupplevelsen och gör varje måltid lite mer speciell

ris

Double Rose Basmatiris Traditionell

I den traditionella förpackningen av Double Rose packas Basmatiris som växer i den norra delen av Indien. Basmatiriset är av enastående kvalitet och risets korn blir väldigt långa vid tillagning.

ris

DIBA Parboiled Sella Basmatiris Traditionell

Oöverträffad kvalitet och smak. Den ultimata extravaganza för dina smaklökar. DIBA har kristallklara gyllene risgryn och en värmande arom. Vi har låtit riskornen bli ångbendlat enligt de senaste metoderna vilket ger ett basmatiris av högsta kvalitet.

ris

Jannat Basmatiris

Ris, en viktig basvara, är en av de mest underbara gåvorna vi har fått från jorden. Det finns olika sorter av ris men Basmati är verkligen unik. Ingen annan sort av ris kan jämföras med Basmati, och den indiska subkontinenten har fått privilegiet att riset växer där. En liten del av Indien är rikt på näringsrik jord, berikad av olika floder från Himalaya och är kärnområdet för Basmatiris. Jannat Basmatiris är känd för sin längd och sin särskilda arom.

ris

Haseena Biryani Ris

Haseena Biryani Basmatiris odlas i norra Indien och plockas för hand på Himalayas sluttningar. Kombinationen av klimat och jordförhållandena tillsammans med bevattningen från Himalaya bergen ger riset en speciell karaktär. Haseena Biryani Basmatiris är känd för sin särskilda arom och längd.

Baljväxter

Chiquo Easycook Rice/Parboiled Ris

Riset har genomgått en ångbehandling under tryck, vilket minskar koktiden och ger ett klibbfritt ris efter kokningen.

Vikt:
1,5kg
Antal per kartong:
8st
Förpackningen innehåller:
Parboiled Ris.

Baljväxter

Jasminris

Himalaya Jasminris är väldigt aromatiskt och smakrikt. Himalaya Jasminris (Thai Hom Mali Rice) är jasminris av högsta kvalitet som importeras från Thailand.

Tillagning:
En del ris, två delar vatten, salt. Koktid ca 20 min. Vid blötläggning i 20 min, koktid 8 min.